Saturday, February 10, 2007

Funebos olika personligheter

Tommy Funebos olika personligheter och alias är ett oerhört intressant ämne. Ett av de som han använde sig av under sin första tid i Sverigedemokraterna var Tommy Edwards. Edwards var en engelsk nationalsocialist som bodde i Stockholm i slutet av 80-talet. Han omskrivs i Stieg Larsson och Anna-Lena Lodenius bok "Extremhögern", tydligen umgicks han mycket med det tredje Sverigepartiets självutnämnde ordförande, den minst sagt förvirrade människan Lasse Lindh. Ett orginal som skrämde bord många nationalister från aktivism genom rent ut sagt galna sändningar i Stockholms närradio under dessa år.

När Tommy Funebo kom med i Sverigedemokraternas styrelse bytte han offentligt namn till "Tommy S. Funebo", han berättade att det gjorde ett stort intryck på honom att använda sig av första bokstaven i sitt mellannamn på detta sätt, han hade läst att Jimmy Windeskog gjort så med sin e-post. Vad Funebo inte riktigt förstod var att detta endast var ett internskämt mellan Windeskog och Torbjörn Kastell, just för att driva med människor som var så lättimponerande. Vilket gjorde Funebo till centrum för internskämtet utan att han ens förstod det.

Funebo kompenserade sin brist på självförtroende just på detta sätt men även på andra plan. Han uppmuntrade folk i SD att söka igenom gamla ordböcker i jakt på ord som inte längre används i vanligt tal, att det skulle ge status och respekt att använda sådana ord i texter som läsaren inte förståd. Detta sökande genom ordböcker som kompenserande använder sig Funebo ofta av än idag.

5 comments:

Anonymous said...

Att Funebo blev ett internt skämt har han väl varit i alla partier som han varit med i.

Anonymous said...

Vem det än är som driver denna blogg så är den jävligt kul!

Jorma said...

Heh... den självupptagne reptilhjärnan bannade mej för att jag skrev "Niranen". Fan vet varför?
Synd bara att den så skrytsamme stofilen anklagar folk för att ha skrivit inlägg hos honom utan belägg. Verkar mest skryt när han påstår sej vara en hejare på IP adresser *asg*

Jimmy S. Windeskog said...

Onekligen så är efternamnet Niranen känsligt för Tommy Sune.

Att vara bannad där är ju dock snarare status, han har spärrat hela högskolan i både Borlänge och Falun för att jag rättat till hans sak fel några gånger.

Nu skriver han själv inlägg i mitt namn på sin blogg istället!!!

Jorma said...

Jo Jimmy...jag vet, han "antog" att det var du,sen ändrade han till ditt namn:-(
Hans banning och IP kunskap är vek...mest skryt faktiskt;-) Jag är nog hans pain in the ass hehe!