Sunday, February 11, 2007

11 feb 2007: Lögn om SD i Tyskland

En SD-skeptisk bloggare på http://magnusorerar.blogspot.com uppmärksammade oss under lördagen på att Tommy Funebo i ett inlägg på sitt blogg 17 september 2006 påstått att SD skulle ha haft ett samarbete med tyska nationalistpartiet NPD kring 2000. Påståendet är lögn och detta vet Funebo, han satt själv i SD:s partistyrelse under dessa år.

De enda form av regelbundna kontakter med tyska nationalister som SD har haft var med partiet Republikanerna i början av 90-talet, att kalla det för ett samarbete är dock helt fel.

2 comments:

magnus said...

Ja, jag såg att Funebo dementerade på bloggen, men dementin gäller att något telegram inte skickats (jag medger det felet). Dock har enligt Funebo ett samarbetet med NPD förekommit och i svar på hans blogg medger han närmast att han sympatiserat med NPD på det sätt som lyser igenom i denna post från september 2006:

"Tyska partiet NPD, ett samarbetsparti till sverigedemokraterna kring millennieskiftet, ser ut att göra ett bra val i förbundslandet Mecklenburg-Vorpommern. Med preliminärt 6,4% i helgens val tar sig partiet in lantdagen, som dock ser ut att få fortsatt röd majoritet."

DNA said...

Jo, vi uppmärksammade detta. Det är taget helt från luften. Förutom att några brev sänts i vadera riktning så har inga kontakter ägt rum, och några brev är definitivt inget samarbete, eller hur?

Värt att påpeka är att Funebo medvetet ljuger i denna fråga (varför vet han bara själv), han satt nämligen i partistyrelsen under dessa år och vet vilka samarbeten som fanns och inte fanns.

Förmodligen vill väl Funebo med denna unika och felaktiga uppgift försöka kasta skit på de som ledde partiet vid denna tidpunkt, bland annat Mikael Jansson, Johan Rinderheim och Torbjörn Kastell - tre personer som han inte brukar skämmas att ljuga om. Varken då eller nu.