Thursday, February 8, 2007

07 feb 2007: Funebo far med osanning till och med när han tror att han inte ljuger

Detta skrev Tommy Funebo om dokumentären som gick om SD i tv4 i veckan:

"Flera arkivklipp imponerade. Jag hade sett stillbilder på torgmötet i Stockholm
1995, men aldrig sett rörliga bilder - arkivkopian på partikansliet åkte
sannolikt i soporna när Jansson "städade" efter kanslikrisen mot slutet av 2000.
Då skulle allt skadligt bort."


Detta visar på ett tydligt sätt att Funebo har problem med verkligheten, inte bara när han medvetet ljuger utan även när han försöker tala sanning. Funebo är helt enkelt på tok för okunnig om SD för att kunna tillföra något i ett seriöst historieskrivande. I detta fall rörde det sig inte om något "torgmöte" i Stockholm från 1995. Några få sekvenser var från Engelbrektsdemonstationen 1995, men alla bilder på tal kommer från en antimoskedemonstation från Borlänge 1995. Det är väldigt enkelt att förstå av alla som sett materialet. Funebo skriver att han inte har hittat dessa filmer på partikansliet när han misslyckades som kanslichef i början av 2002, vilket säger lite om hur lite tid han spenderade på kansliet då - så sent som förra året var det bara att plocka ner kopian från bokhyllan.

Funebos trovärdighet är alltså inte speciellt stor ens när han själv försöker och tror att han håller sig till verkligheten.

EDIT: Tidigare i veckan gjorde Funebo bort sig igen då han trodde att partiets skrift "Ett partis framväxt 1988-1991" trots titeln skulle handlat om SD:s fem första år. Till Funebos försvar får vi väl dock påtala att det givetvis är lätt att göra faktafel när man inte känner till något om det man skriver om.

Funebo har också fört fram det märkliga påståendet att SD:s första mötesprotokoll skulle vara borta, aldrig hade han under sin korta tid på SD:s partikansli kommit på tanken att titta i pärmen märkt "Partistyrelsemöten". När man har så låga krav på research så är det heller inte så konstigt att Funebos SD-uppgifter blivit ett så utskrattat inslag i den nationalistiska bloggvärlden.

5 comments:

Anonymous said...

Från samma Funeboinlägg; "Det har fortfarande inte gått hem hos aktivisterna ute i landet att man ska knipa käft när journalisterna ringer."

Det kom verkligen från rätt person med tanke på alla gånger han skämt ut sig själv och SD i media! =)

Anonymous said...

Är inte Funebo med i nån sorts förbjuden rörelse vid namn "JBL" eller nåt liknande har jag för mig. Vet att han skrytit om det för flera.

Anonymous said...

Du menar att det verkligen finns en förening som accepterar Funebo som medlem?

Anonymous said...

Ja men de har nog kastat ut honom vid detta laget. Såsom SPI,SD, Junilistan mfl. Även som plit blev han ju fockad. Undrar om han blivit portad på badhuset? Den mannen platsar nog inte in någonstans.

DNA said...

Finns det verkligen något som direkt styrker att Funebo varit och försökt komma in i Junilistan också?