Monday, January 22, 2007

18 Jan 2007: SD:s svarta medialista

Tommy Funebo har letat i SD:s gamla styrelsepapper och skrivit om en en lista där man svartlistade vissa tidningar i samband med ett partistyrelsemöte i Uddevalla 2001. Givetvis kunde Funebo inte ge en verklig bild av beslutet, i hans lista finns homosextidningen QX med trots att den togs bort från listan, till Funebos tydliga besvikelse. Majoriteten av SD:s partistyrelse ansåg inte att det fanns något rimligt skäl att svartlista tidningar bara för att de gavs ut av homosexuella.

Majoriteten av listan består av olika nationalsocialistiska tidningar. Skälet till detta är Funebo tyst om. Att man från SD:s sidan ansåg att en sådan här svartlistning var helt nödvändigt berodde enbart på att Tommy Funebo börjat skriva på NSF:s tidning Den Svenske Nationalsocialistens hemsida. Skälet var det gamla vanliga, Funebo ville synas mer. För att förhindra Funebo att koppla ihop SD med nazister i NSF och andra grupper så ansåg man att denna svartlistning var den enda utvägen.

Det är inte den enda gången Funebo velat synas i nazistiska kretsar. I Salem 2001 deltog han med fackla i hand bredvid nazistledaren från Nationell Ungdom, Erik Hägglund.

No comments: